Jídelní lístek


Tradiční polévky, lehké saláty, lahodné těstoviny, domácí dezerty, steaky z odleželého hovězího masa, pochutiny k pivu a mnoho dalšího...


Předkrmy

Carpaccio z lososa na rukolovém salátku s panenským olivovým olejem a koprovým creme fraiche, limetka a bylinková bagetka139 
Lehký italský tatarský biftek z odleželé roštěné s kapary, panenským olivovým olejem a křepelčím vejcem, podávaný s malým salátkem s hořčičným dresinkem a opečenou bagetkou139 
Caprese di Bufala - buvolí mozzarella podávaná na rajčatovém salátku, zdobená bazalkovým pestem, bylinková bagetka139 

Polévky

Hovězí vývar z žebra s hovězím masem, nudlemi a kořenovou zeleninou julianne45 
Česnečka s bramborem, klobásou a chlebovými krutóny45 
Slovácká zelná polévka s nokem zakysané smetany50 

Dětská jídla:

Kuřecí miniřízečky obalované v cornflakes, podávané s hranolky a kečupem125 

Saláty

Filírované uzené kachní prso se salátem z červené čočky a čerstvé zeleniny s hořčičným dresinkem, zdobeným vídeňskou cibulkou, bylinková bagetka159 
Caesar salát s česnekovými krutóny, hoblinkami parmazánu a kuřecími kousky149 
Selský salát s rozpečeným uzeným bokem, opečeným farmářským bramborem ve slupce, zastřeným vejcem a hořčičným dresinkem, bylinková bagetka149 
Rozpečený kozí sýr podávaný na trhaných listových salátech s červenou řepou a chilli-medovým dresinkem, sypaný sekanými oříšky, podávaný s opečenou bagetkou149 

Těstoviny

Spaghetti carbonara s restovanými proužky parmské šunky, zdobené bazalkovým pestem a parmezánem149 
Bramborové gnocchi se smetanovým ragů z lesních hub, podávané s filírovanou vepřovou panenkou, zdobené parmezánem169 
Italské parmezánové krémové rissoto, podávané s grilovaným kuřecím prsem, zdobené parmezánem169 

Naše speciality

Grilované celé baby kuřátko (Francie) plněné staročeskou nádivkou, podávané s cibulovým šťouchaným bramborem239 
Hovězí osso-bucco pomalu dušené na červeném víně a kořenové zelenině se silnou omáčkou demi-glace, podávané s bramborovým pyré, zdobené chipsy z kořenové zeleniny279 
Hovězí cheeseburger s čerstvou zeleninou, rozpečenou slaninou, karamelizovanou cibulkou, sýrem čedar a hořčičným dresinkem, podávaný s hranolky a kečupem199 
Masitá vepřová žebra pečená v BBQ omáčce, podávaná s křenem, hořčicí a salátem Coleslaw, pečivo219 
Hovězí WOK z odležené roštěné z býka s čerstvou zeleninou, žampiony a sójovou omáčkou Kikkoman, podávaný s dušenou rýží189 
V sezamové strouhance smažený sýr Brie podávaný s hranolky a tatarskou omáčkou179 
Tatarský biftek z hovězí roštěné, topinky, česnek199 

České speciality

Konfitované kachní stehno v česnekovém sádle, podávané s moravským zelím a bramborovým knedlíkem, zdobené karamelizovanou cibulkou179 
Hovězí svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem, brusinkami a šlehačkou149 
Smažený řízek z vepřové kýty,podávaný s petrželovým bramborem maštěným máslem, zdobený citronem149 
Plzeňský hovězí guláš z krku s houskovým knedlíkem, zdobený cibulkou149 

Steaky

1100gTomahawk steak (vysoký roštěnec s žebrovou kostí, ČR). Podáváme s restovanými žampiony s červenou cibulkou, hranolky, bylinkovou bagetkou a třemi druhy omáček dle výběrupro 3-4 osoby, doba přípravy cca 60 min.1300 
300gRump steak (květová špička, ARG) v kabátku ze schwarzwaldské šunky, zdobený oříškovým máslemDoporučujeme podávat s medovo-hořčičnou omáčkou a pařížskými brambory269 
250gStriploin steak z odleželé roštěné z krávy (DE) s máslem Café de Paris, servírovaný na špekových fazolkáchDoporučujeme podávat s hranolky249 
200gFilírovaný flank steak (hovězí pupek, IRL), s černým kořenem marinovaným v medovo-hořčičném másleDoporučujeme podávat s pepřovou omáčkou a toskánskými brambory219 
300gGrilovaný vepřový T-bone steak (panenka a kotleta s kostí, ČR), podávaný se zeleninou salsou CriollaDoporučujeme podávat s omáčkou z pečeného česneku a šťouchaným bramborem199 
200gSteak z norského lososa zdobený citronemDoporučujeme podávat s grilovanou zeleninou239 
200gGrilované kuřecí prso „Supreme“, špikované sušenými rajčaty a listovým špenátemDoporučujeme podávat s bylinkovou omáčkou a grilovanou zeleninou179 

Omáčky ke steakům

Pepřová omáčka ze zeleného pepře a brandy39 
Smetanová medovo-hořčičná omáčka39 
Smetanová omáčka z pečeného česneku39 
Domácí BBQ omáčka39 
Sweet-chilli omáčka39 
Tatarská omáčka25 
Kečup25 

Přílohy ke steakům

Pařížské petrželové brambory maštěné máslem39 
Šťouchané brambory s restovanou cibulkou39 
Toskánské brambory(restované brambory s panchettou, česnekem, rozmarýnem a červenou cibulí)45 
Špekové fazolové lusky45 
Grilovaná středomořská zelenina45 
Salát Coleslaw39 
Malý míchaný zeleninový salát39 
Smažené bramborové lupínky39 
Hranolky 39 
Opečená bylinková bageta 29 
Chléb / pečivo20 

Dezerty

Cheesecake zdobený zakysanou smetanou65 
Sachr dort se šlehačkou60 
Nugátový koláč s vanilkovou omáčkou a domácí skořicovou zmrzlinou70 
Lívance s horkým lesním ovocem, javorovým sirupem a kopečkem vanilkové zmrzliny89 
3 kopečky domácí smetanové zmrzliny (dle výběru)( vanilková, skořicová, švestková )55 
1 kopeček domácí smetanové zmrzliny (dle výběru)20 

K pivu a vínu

Pečená kuřecí křidélka, marinovaná v uzené paprice a sójové omáčce Kikkoman, podávaná se sweet-chilli omáčkou a zeleninovými hranolky219 
V sezamové strouhance smažené papričky Jalapeňo, plněné sýrem s modrou plísní, sladká zakysaná smetana, pečivo109 
Výběr čerstvých sýrů z kravského mléka, servírovaný s cibulovou marmeládou a bylinkovou bagetou(Sýry dodává rodinná farma p. Hošny z obce Vlčí Jámy)99 
Domácí nakládaný Sedlčanský Hermelín, pečivo70 
Utopenci, pečivo65 
Pivní sýr podávaný formou tatarského bifteku, topinky99